Tarpeelliset kodin kunnostustyöt – älä unohda näitä

Kodin kunnossapidossa on aina oma hommansa, oli kyseessä sitten omistus- tai vuokra-asunto. Toisaalta asunnon koko, sekä asumismuoto vaikuttavat myös siihen, millaisia kunnostustöitä kotona tulee aina aika ajoin tehdä.

Tähän olemme koonneet listan sellaisista kunnostustöistä, jotka saattavat unohtua. Nappaa siis lista talteen ja laita vaikka jääkaapin oveen killumaan.
Palovaroittimien testaaminen. Tämä onnistuu näppärästi painamalla varoittimen päällä olevaa nappia hetken.

  • Hajulukon puhdistus. Tämä toimi vähentää viemärin hajua ja saa veden valumaan altaasta nopeammin. Homma tehdään jokaiselle lavuaarille, joka kotitaloudesta löytyy.
  • Pihakalusteiden öljyäminen ja kunnostus. Kunnostus kannattaa tehdä jo ennen talviteloille laittoa, kun taas öljyämisen aika (tietysti vain puisten kalusteiden kyseessä ollessa) on sitten keväällä, kun kalusteet otetaan esiin.
  • Narisevien ovien saranoiden öljyäminen. Vaikka narisevaan oveen helposti tottuu, käy sen öljyäminen helposti ja nopeasti. Saattaapa näin onnistua säästämään jopa kanssa asujien hermoja.
  • Nuohous eli nuohoojan käynnin varmistaminen. Jos tulisijoja kotoa löytyy, tulee niiden nuohouksesta pitää huolta. Jos hormeja ei ole asianmukaisesti nuohottu, voi palovahingon sattuessa käydä niin, ettei vakuutus korvaakaan vahinkoja.
  • Ilmanvaihtokanavien puhdistus. Tämä, kuten nuohouskin, on ammattilaisten hommaa, mutta hoituu varsin kivuttomasti.