Laita koti kevätkuntoon

Kun aurinko alkaa vihdoin paistaa Suomessakin enemmän kuin puolituntia keskipäivän aikaan ja lumiukostakin on enää jäljellä vain porkkana ja hiilisilmät, on aika alkaa laittaa kotia kevätkuntoon. Se, mitä kevätkunto sitten tarkoittaa, riippuu tietysti kodista, perheestä sekä ajasta, joka tähän toimintaan on käyttää.

Helpot ja nopeat vinkit

Jos aikaa on vähän, mutta haluaa kuitenkin saada kodin keväisen raikkaaksi, kannattaa tietysti aloittaa ikkunoiden pesusta. Homma sujuu mukavasti, kun välineet ovat kunnossa, joten erityisesti korkeiden ikkunoiden ja parvekelasien omistajien kannattaa sijoittaa hyvään lastaan, jolla ikkunoita hankaa puhtaaksi oikein mielellään. Laita taustalle hyväntuulista musiikkia tai vaikka mielenkiintoinen e-kirja ja huitele kaikki asunnon tai talon ikkunat kevätkuntoon kerralla.

Ikkunoiden pesun lisäksi kodin ilme keväistyy hetkessä, kun hankit kotiin tuoreita kukkia ja vaikkapa muutaman uuden tyynyn sohvan nurkkaan. Entäpä uudet verhot tai matto? Niidenkin avulla kodin ilme muuttuu kerralla elävämmäksi.

Kunnosta ja tarkasta

Sisustuksen lisäksi kotona kannattaa keväisin tarkastaa muutamia muitakin tärkeitä asioita, esimerkiksi hajulukkojen puhdistus sopii erinomaisesti kevätsiivouksen yhteyteen. Homma ei ehkä ole se kaikkein mukavin, mutta puhdistuksen jälkeen sitä ei tarvitse tehdä uudelleen pitkään aikaan.

Kaikki muutkin kodin pienet kunnostukset ja tarkastukset kannattaa tehdä keväällä, niin kesällä pääsee sitten lomailemaan hyvin mielin. Omakotitalojen ja rivitalojen asukkaat haluavat varmasti myös tarkastaa, onko vaikkapa katolta pudonnut lumi pilannut istutuksia ja muutenkin selvittää, kuinka pihapiirissä on talvesta selvitty.